fredag den 12. oktober 2012

HOMECOMING - THE AMERICAN WAY!

For det første vil jeg lige forklare, hvad homecoming er, da der er en del, der ikke har hørt om det. 
Homecoming er på nogen skoler bare en fest, lidt ala prom, men på de fleste skoler, fejres det i en hel uge. Det startede på vores skole mandag morgen med Spirit week, som jeg har lavet et indlæg om. Spirit week går ud på at klæde sig ud til forskellige temaer hver dag, for at vise hvor meget skoleånd man har. Personligt klædte jeg mig ud til Nerd Day, og så gjorde jeg også noget ud af mig selv om fredagen, da det var Spirit Day. Selve Homecoming festen er en lørdag, og fredagen inden, har man sit Homecoming game. 
Da homecoming startede, var det kun footballkampen om fredagen, man gik til. Grunden til navnet Homecoming er, at de elever der havde bestået eksamen året før, blev inviteret med til Homecoming kampen, altså blev de inviteret tilbage på skolen, hvilket forklarer hvor det hedder home-coming; fordi de gamle elever kom hjem til skolen. 
Med tiden tilføjede man festen, som så er lørdagen efter, og uden at vide det, vil jeg også tro, at hele Homecoming Queen detaljen blev tilføjet senere. Da jeg går på en vildt stor skole, har det været meget svært for mig, præcist at finde ud af, hvordan the Homecoming Queen egentlig bliver fundet, men det her er hvad jeg ved: Ca. 2-3 uger inden homecoming, skal nogen udvalgte klasser nominere 3 kandidater til homecoming. Selv blev jeg nomineret i min Guided Study klasse, og så nominerede min vens klasse mig også, hvilket var super sødt! Derefter bliver de nominerede talt sammen, og dem der er blevet nomineret flest gange, kan altså blive stemt på. De klasser der ikke skulle nominere skal nu afgive deres stemmer, om hvem de synes, skal vinde. Det hele bliver talt sammen, og i halvlegen af football kampen, hvor bandet normalt spiller, bliver det afsløret hvem der har vundet titlen. Det er kun en pige fra senior klasserne, der kan blive Homecoming Queen, men freshman, sophomore og junior klasserne har også kandidater, som så vinder en mindre titel. Alle de nominerede piger klæder sig vildt fint på, og så bliver de præsenterede ude midt på footballbanen. De var alle rigtig flotte, og deres kjoler var til at dø over! Dog er der ikke nogen Homecoming King, kun Queen. 

Om lørdagen går Homecoming festen så løs. Da homecoming er en mindre version af prom, er det en tradition at pigerne har korte kjoler på, i stedet for lange - og en anden forskel mellem prom og homecoming er, at homecoming er for alle, mens prom kun er for seniors og juniors(men bare rolig, jeg kommer med til prom, da jeg er udvekslingsstudent!). Anyways! Man kan enten gå til homecoming med en date, eller også kan man gå i en gruppe - Hannah og jeg gjorde begge. Vi var i en gruppe bestående af vores udvekslingsstudentvenner Oliver(svensker), Daniel(dansker) og Marcus(dansker), derudover var der min date og Hannah's date, samt en af min date's venner; altså 8 i alt. Vi startede med at tage hen til et udendørs shoppingcenter her i byen, hvor de har en masse flotte planer og en fontæne, for at tage billeder. Efter at have fået taget over 100 billeder, tog vi på en italiensk restaurant og spiste. Maden var super lækker, og hverken Hannah eller jeg skulle betale, da det er en tradition i Amerika, at daten betaler, haha! Efter maden var det endelig tid til at tage afsted til dansen. Temaet var Hollywood, og ja, det var ikke som i Danmark, men det var nu okay hyggeligt alligevel! 

Amerikanerne elsker at fejre alt hvad de kan komme til, og de gør altid en masse ud af ting, men jeg må alligevel sige, at de ikke havde gjort særlig meget ud af udsmykningen på skolen - hvert fald ikke i forhold til den homecoming jeg var til weekenden før, på Duluth high. Vi snakkede med vores venner, dansede og drak gratis sodavand, så det var vel ikke så tosset! 

Jeg vil dog sige, at der er stor forskel på USA og Danmark, når det kommer til sådan nogen fester. De amerikanske teenagere er meget mere rebelske, end i Danmark, efter min mening. Alt er meget mere kontrolleret her, og derfor tror jeg de ligesom synes det er 'sejere' når man så bryder reglerne. Der var i hvert fald masser af drenge og piger, der levede op til hvad alle har fortalt Hannah og jeg - masser af grinding. Hvis ikke i ved hvad grinding betyder, så lad os bare sige, at det er noget der hører mest hjemme på en stripklub eller mellem to personer bag lukkede døre, haha! Hannah og jeg holdte os til vores venner, og dansede med dem, som vi ellers ville gøre i Danmark og Tyskland. 
Musikken var også anderledes i den forstand, at alt var clean; vi kan jo ikke have, at eleverne hører musik hvor der bliver sunget 'Bitch' eller lignende, nejnejnej! Musikken var ikke noget at klage over for mit vedkommende, da det for det meste var rap/hip hop, som fx Mercy, No Worries, Birthday Song osv, men det der med at det kun var clean versioner, det var alligevel ikke noget, de ville gå så skrækkeligt meget op i i Danmark! 

Efter homecoming er der mange der tager til efterfest, men Hannah og jeg valgte at tage hjem da vi var vildt trætte, og skulle tidligt op i søndagsskole dagen efter. Homecoming var alt i alt som jeg havde forestillet mig, dvs. lidt tamt, men stadig okay hyggeligt! 


 Min gruppe i midten, fra venstre til højre; Mig, date, Nick, Hannah, date, Oliver og Daniel! 

1 kommentar:

  1. Det er dejligt med en forklaring til os gamle, som ikke ved hvad en homecomming betyder. Masser af knus.

    SvarSlet